Sistem Cadangan

Sistem Cadangan adalah satu sistem penapisan maklumat yang dibuat untuk meramalkan produk yang pengguna berkemungkinan berminat. Teknologi ini adalah berdasarkan kepada tingkah laku pengguna yang

lepas dan juga keputusan yang serupa dibuat oleh pengguna lain. Dengan Sistem anda boleh membuat tawaran peribadi dengan penukaran maksimum bagi setiap pengguna.

 
01 Pengunjung melihat-lihat barang di toko terhubung
02
 
Data masuk dari sistim Live Product Base  
Data masuk dari sistim Platform manajemen data  
Hasil:
Sehingga puarata 60%
puarata 60% penukaran meningkatkan
Sehingga peningkatan 30%
dalam beberapa produk dilihat di laman web kedai online

1. Penapisan Kerjasama

Kaedah ini adalah berdasarkan kepada andaian bahawa pengguna, yang mempunyai minat yang sama pada masa lalu, akan lebih memilih produk yang sama pada masa akan datang juga.

Penapisan kerjasama menggunakan data mengenai kelakuan pengguna dan mengenai keputusan yang dibuat oleh pengguna lain untuk membuat syor-syor peribadi.

 
 

2. Tapisan Kandungan

Kaedah ini berdasarkan pada keterangan barangan dan profil keutamaan pengguna. Dalam erti kata lain, algoritma ini mencadangkan perkara yang sama kepada pengguna yang suka pada masa lalu

(atau memeriksa pada masa sekarang). Teknologi Perlombongan Data menetapkan hubungan antara produk meningkatkan kecekapan Sistem Cadangan.

 
News archive Lost pass